De Ndeavor is een bijzonder project wat is uitgevoerd door Hyproma. Deze HPU is in een 10ft container geproduceerd, zodat deze gemakkelijk op diverse plaatsen kan worden neergezet en kan functioneren. Deze HPU is voorzien van twee 75kW motoren, een maximum flow van twee maal 170 L/min en geteste maximale druk van 210 bar bij open kring en 300 bar bij gesloten kring. Deze HPU bedient de hijskraan en de lier van de hijskraan op de Ndeavor en zet een robot op zee op de bodem. Deze robot wordt vervolgens gebruikt voor de windmolenparken op zee.


Hyproma heeft een hydraulisch ontwerp gemaakt voor een drainagemachine. Met deze machine worden geulen gegraven en daarin drains, ten behoeve van de drainage, geplaatst. Dit is voor het afvoeren van grondwater. Deze machine wordt door zes hydraulische pompen en proportionele stuurventielen aangestuurd. Daarnaast komen vele andere hydraulische aspecten in het systeem naar voren: open en gesloten systemen en proportionele en zwart/wit hydrauliek. Dit systeem wordt toegepast in de agrosector.


Voor het kunnen snijden van hardplastic platen heeft Hyproma een hydraulische schaar ontwikkeld. Met behulp van 3D tekensoftware is deze schaar ontworpen. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en componenten is de klant voorzien van een betrouwbare en onderhoudsarme machine. Deze ge-engineerde hydraulische oplossing wordt in de industrie toegepast.