De Ndeavor is een bijzonder project wat is uitgevoerd door Hyproma. Deze HPU is in een 10ft container geproduceerd, zodat deze gemakkelijk op diverse plaatsen kan worden neergezet en kan functioneren. Deze HPU is voorzien van twee 75kW motoren, een maximum flow van twee maal 170 L/min en geteste maximale druk van 210 bar bij open kring en 300 bar bij gesloten kring. Deze HPU bedient de hijskraan en de lier van de hijskraan op de Ndeavor en zet een robot op zee op de bodem. Deze robot wordt vervolgens gebruikt voor de windmolenparken op zee.


Op het baggerponton van Ghent Dredging heeft Hyproma het hydraulisch systeem verzorgd. Deze bestaat uit vier elektrisch aangedreven hydropompen met een totale opbrengst van 1040 L/min. Dit systeem zorgt voor de aansturing van drie spudpalen, drie lieren en een dekkraan. Eveneens is het ponton voorzien van een getijdenstand en meerdere losse hydraulische units om masten te strijken. Inventiviteit, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de kernwoorden voor dit succes.


Het MKS Kreeft is door Hyproma voorzien van een hydraulisch systeem voor het aansturen van de spudpalen en de boegschroef. Dit systeem wordt aangedreven door een 400kW dieselmotor. Hierdoor kan de dubbele plunjerpomp een flow leveren van bijna 1000 L/min. De spudpalen worden hydraulisch omhoog en omlaag gekanteld met zware cilinders om een lage kruiplijn te realiseren. De doelstellingen werden ruimschoots gehaald als gevolg van adequaat project management. Het MKS Kreeft functioneert naar volle tevredenheid van de klant.